Arboga Robotmuseum

Robothistoriska Föreningen i Arboga

Start

Robot

Motor

Stridsledning och Luftbevakning

Simulatorer

Motmedel

 

 

 

 

Simulator J35B Draken

 

 

 

Linktrainer

 

Läs mer om Linktrainer

 

 

 

Flygsimulatorer

I museet finns möjligheter att träna flygning i olika simulatorer under ledning av erfarna flygledare. Utbildningen resulterar i ett ”flygcertifikat” i form av ett diplom.

 

J35B Draken

I denna autentiska cockpit kan våra besökare lära sig och utveckla sin förmåga att starta, flyga och landa. Nästa steg i träningen är att prova skjutskickligheten i olika flygscenarier.

 

Linktrainer

Den aktuella simulatorn byggdes i USA 1943 för utbildning i instrumentflygning av dåtidens propellerplan. Denna typ var allmänt i bruk från 1930-talet, främst under och efter andra världskriget. Flygvapnets piloter tränades i denna simulator, framför allt för flygning i mörker och dåligt väder.

 

Robotsimulatorer

Robot 70

I denna simulator kan du prova din skjutskicklighet genom att styra laserstrålen för inriktning av RB 70 mot ett mål under anflygning mot skjutplatsen. I simulatorn finns 128 olika flygmålbanor i tre olika svårighetsgrader.

 

MOMSUL

I denna ”momentsimulator” för AJ37 Viggen kan du prova på din skjutskicklighet genom att med en styrspak i cockpit styra Robot 05 mot ett fast mål, eller betydligt svårare, mot ett rörligt mål.

 

Sidan uppdaterad: 2023-03-24 15:41

Webbansvarig

 

 

 

 

 

 

 

Simulator RB70

 

 

 

Skjutning med Rb05